doosjes bedrukken

Dozen laten bedrukken

Dozen laten bedrukken is bij ons bijzonder eenvoudig. De keuze is aan u. Er zijn diverse manieren om dozen te laten bedrukken. Afhankelijk van een aantal factoren kiest u de beste manier voor uw specifieke situatie.

Flexo bedrukken

Dozen laten bedrukken met flexodruk is een veel gebruikte methode. Flexodruk is een techniek die al heel lang bestaat. Bij flexodruk worden cliche's gebruikt, dit zijn rubberen drukmatten waar het drukbeeld op wordt aangebracht. Voor iedere kleur is een apart cliché nodig. Vanwege de kosten is deze techniek alleen geschikt bij afname van grotere aantallen.

De kosten van een cliché zijn afhankelijk van het benodigde formaat. De kosten zijn hoog bij een grote doos met een bedrukking verdeeld over een groot oppervlak. De kosten zijn laag wanneer de opdruk een klein oppervlak beslaat. Flexo bedrukken is dus lang niet altijd ideaal. De kosten van clichés zullen doorgaans tussen de 50 en 1200 euro per stuk liggen.

Toepassing: Bij aantallen vanaf 2500 stuks.

Offset bedrukken

Een andere manier om dozen te bedrukken is offsetdruk. Bij offsetdruk worden er aluminium platen van een drukbeeld voorzien. Meestal wordt er eerst een vel of rol papier bedrukt, daarna wordt dit papier of het golfkarton aangebracht. Deze techniek wordt wel cacheren genoemd.

Offset bedrukken is vooral geschikt voor gedetailleerde, kwalitatief hoogwaardige, meerkleurige bedrukkingen. De techniek wordt veel gebruikt voor displays en heel mooie verkoopdozen. Deze methode is alleen interessant bij grotere series, in verband met de opstartkosten van de machine.

Toepassing: Voor kwalitatief hoogwaardige meerkleurendruk bij oplages vanaf 5000 stuks

Digitaal bedrukken

De laatste jaren is het digitaal bedrukken sterk in opkomst. Het is een goede, laagdrempelige manier om dozen te laten bedrukken. Bij digitaal bedrukken zijn er geen clichés of drukplaten nodig. Het beeld wordt op de dozen 'geprint'. De instelkosten van de printmachines zijn minimaal. Hierdoor is deze techniek zeer geschikt voor het bedrukken van kleine series (10 - 1000 stuks) kartonnen dozen.

Toepassing: Voor zwarte/grijze opdruk of kleurendruk, bij oplages van 10 - 2000 stuks

Dozen laten bedrukken – offerte

Wilt u door ons uw dozen laten bedrukken? Reken dan online uw prijs uit.

dozen laten bedrukken